„Mărind spațiul Culturii, reducem spațiul războiului. ”

N.K. Roerich

„Gândul pur, impregnat de frumusețe, indică calea spre adevăr.”

Comunitate §27

„Cel mai bun dar pe care îl poți aduce omenirii e să devii mai bun.”

S.N. Roerich

thin

Familia Roerich. Numele lor sunt înscrise cu litere de aur în istoria culturii mondiale și celei naționale. Nicolae Roerich, Elena Roerich şi fiii lor – Iurie și Sveatoslav Roerich.

Fiecare din ei a lăsat o amprentă irepetabilă în spațiul cultural al planetei. Armonia deosebită a acestei măreţe familii reprezintă o Unitate spirituală și creatoare, ce uimește și încântă, pentru că fiecare membru a fost unic, de neînlocuit și pe deplin înzestrat.

În scurtele biografii prezentate pe site sunt reliefate doar contururile vieții lor. A unei vieţi impetuoase, neînfricate, eroice, trăite în devotament statornic față de idealurile Binelui Comun, pline de muncă altruistă în numele evoluției spirituale și culturale a omenirii.

Activitatea social-culturală a familiei Roerich are o amploare planetară.

A aplica standarde obișnuite la viaţa și calea lor făuritoare înseamnă a nu înțelege esența principală a ceea ce au făcut acești reprezentanți de seamă ai Culturii.

Gândurile, faptele, aspirațiile lor au depăşit cu mult conștiința oamenilor moderni. Odată cu trecerea timpului, omenirea începe din ce în ce mai mult să conştientizeze importanţa deosebită a Eroismului spiritual creatoar al acestei familii.

Lumea creată de familia Roerich, o Lume a Frumuseţii şi a Cunoaşterii va fi încă pentru multă vreme acea înălţime a moralităţii, spre care oamenii vor aspira în căutarea Adevărului etern.

Crearea filozofiei realității cosmice – Etica Vie, desfășurarea grandioasei expediții Central-Asiatice, deschiderea Institutului Himalayan de Cercetări „Urusvati”, Pactul Roerich și Drapelul Păcii – toate acestea sunt unele dintre cele mai importante acțiuni evolutive întreprinse de familia Roerich sub îndrumarea Învățătorilor spirituali, ai Ierarhilor cosmici, pe care tradiția Indiei Îi venerează ca Mahatma, Suflete Măreţe, Rishi, Mari Înțelepți, care deţin cunoștințele legilor planetare și ale celor cosmice şi posedă o conștiință sublimă extinsă. Fiecare dintre aceste acțiuni a avut o semnificație istorică remarcabilă pentru progresul evolutiv ulterior al umanității pământești. Rolul familiei Roerich în acest proces este încă puțin studiat, dar cu fiecare an înțelegerea acestuia se adâncește și începe să ocupe un loc din ce în ce mai semnificativ și demn în conștiința comunitară, în studiile științifice și cele culturale internaționale.

Ne puteţi scrie

ADRESA

Birou în Chișinău,

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 123 V

(sediul FARM)

Biblioteca din Orhei

Strada Zorilor 12

Ore de lucru:

În fiecare sâmbătă, de la ora 13:00 până la 15:00.

TELEFOANE

079-601-807 (Viber, WhatsApp, Telegram)

060-12-03-03 (Viber, WhatsApp, Telegram)

ro_RORomână