Elena Roerich

Elena Roerich

(12.02. 1879 – 05.10.55)

Filosof, președinte-fondator al Institutului Internațional de Cercetări din Himalaya „Urusvati”; traducătoare a celor două volume ale „Doctrinei Secreteˮ de Elena Blavatski.

Cărți scrise de Elena Roerich:

„Etica vie” (Agni Yoga) – 14 volume

„În pragul Lumii Noi”

„Bazele budismului”

„Criptogramele Orientului”

„Drapelul Sfântului Serghie de Radonej”

„Trei chei”

Scrisori

Citate scrise de Elena Roerich:

„Cultura este în esență evoluție, prin negarea Culturii şi înlocuirea ei cu tehnocrație, noi respingem evoluția și încălcăm Legea cosmică.”

„Fiecare gând frumos, fiecare manifestare individuală a frumuseții creează deja o evoluție în sine și, prin aceasta, servește Binelui Comun.”

„Nimic nu poate purifica gândurile și ridica vibrațiile noastre precum arta, aceasta este puterea ei divină.”

„Sentimentul frumuseții este un adevărat test. Dacă o persoană este cu adevărat dezvoltată spiritual, atunci trebuie să posede și sentimentul de frumusețe.ˮ

.

„Prieteni, munciți prin tensionarea tuturor forţelor, căci doar la limita tensionărilor vin oportunități noi. Legile sunt similare în toate și știm că energiile noi se nasc la limita celor mai puternice tensiuni. Prin urmare, creșterea activității și intensificarea forțelor vă vor oferi dobândirea frumuseții.ˮ

„Gândurile tale sunt copiii tăi. Pe fiecare din ele trebuie să îl faci minunat. Fiecare gând trebuie să fie o putere creatoare, îndreptată spre bine. Ţine minte întotdeauna, puterea gândului este foarte mare. Pregătește-o să o folosești pentru a ajuta lumea.”

„Viața și Iubirea sunt o forță puternică, datorită căreia totul există în Univers. Iubirea este puterea care conduce lumea: tot ceea ce se face în numele ei deţine puterea legii mondiale. Numai având iubire faţă de tot ce te înconjoară, vei putea învinge răul. Să aduci iubire, oriunde mergi. În curând îți vei da seama cum ea te va ajuta pe toate căile tale.

Fii pur și fie ca iubirea să curgă prin tine precum mireasma se revarsă din flori. Ia o decizie fermă și neclintită de a fi expresia iubirii și a dorinței de a ajuta oriunde poţi. Fie ca viața ta să fie o rază de bucurie pentru alții. Caută în sufletul tău diamantele pe care le poţi pune în vistieria binelui comun.ˮ

„Fiecare epocă are propria sa chemare, iar puterea gândului va fi începutul chemării Lumii Noi. De aceea, vă chemăm să asimilați marea semnificație a gândului creativ şi prima etapă pe această cale va fi DESCHIDEREA CONȘTIINȚEI, a eliberării de toate prejudecățile, de toate conceptele preconcepute și impuse.

Să îmbrățișăm cu privirea întreaga întindere a cerului nopții, să înconjurăm prin zborul gândului toate lumile nenumărate și toate locurile tainice ale Spațiului infinit. Căci gândul, în esența sa, este nemărginit și numai conștiința noastră îl limitează. De aceea, fără întârziere, să trecem la etapa următoare – EXTINDEREA CONȘTIINȚEI.ˮ

ro_RORomână