Sveatoslav Roerich

Sveatoslav Roerich

fiul mai mic al Elenei și al lui Nicolae Roerich

(23.10.1904 - 30.01.1993) pictor rus și indian, academician, membru de onoare al Academiei de Arte a URSS, iluminist, persoană publică.

.Sveatoslav Roerich a pictat peste 4000 de tablouri.

Cărți scrise de Sveatoslav Roerich

„Arta și viața”

„Pictura indiană”

„Porţile spre viața supremă”

Scrisori etc.

Citate scrise de Sveatoslav Roerich

„Cel mai bun dar pe care îl poți aduce omenirii e să devii mai bun.”

„Năzuind spre perfecțiune, noi intrăm în contact cu forțele care ne înconjoară și astfel se deschid noi oportunități.” ..

„Arta măreaţă ne conduce spre conştientizarea valorilor adevărate ale vieții. Pe măsura ignoranței lor, oamenii cred că prin înmulțirea bogăției materiale, devenim mai buni și rezolvăm astfel toate problemele urgente. Dar noi știm bine că bogăția fără lumina călăuzitoare a înțelepciunii și bunătății devine periculoasă, precum doar intelectul fără lumina „Eul-ui” superior nu poate face o persoană să devină mai bună.”

„În realitate, nu ar trebui să existe loc pentru ură și răutate, dorința unei persoane, a unei națiuni, a unui stat de a se ridica deasupra altuia.

Sentimentul nostru de iubire trebuie să fie universal. Noi trebuie să-i considerăm pe toți apropiaţii noştri, frații noștri și să construim acel pod mare de prietenie, care îi unește pe toți și duce spre o viață nouă. În esenţă, planeta noastră este atât de mică încât toți depindem unii de alții, precum membrii unei familii.

Și trebuie să ţinem minte mereu că am ieșit din infinit și eternitate, iar înaintea acestor două momente mărețe toți suntem egali! Și deși încă nu le putem conştientiza pentru sine, trebuie să percepem acest lucru ca fiind realitate, ca parte integrantă a existenței noastre.”

ro_RORomână